Medved napravio 400 selfija: Pravi pozer FOTO

Jedan vešti crni medved nedavno je otkrio kameru za divlje životinje koja je montirana u rezervatu prirode kod američkog grada Boldera. Rezultat – od 580 fotografija, oko 400 su bili njegovi selfiji.

Život

Izvor: RTS

Ponedeljak, 30.01.2023.

15:13

Medved napravio 400 selfija: Pravi pozer FOTO
Shutterstock/Sergey Uryadnikov

Postoji devet kamera raspoređenih na 46.000 hektara u nadležnosti organizacije "Open Space and Mountain Parks”. Cilj je da kamere otkriju kako životinje koriste zemljište kako bi organizacija mogla da preporuči mere za zaštitu osetljivih staništa.

Još jedna prednost kamera je da svedu na minimum potrebu za ljudima koji bi prolazili kroz ta područja. Kamere snimaju fotografije kada neko stane ispred njih, a mogu i da snimaju video-zapise u trajanju od 10 do 30 sekundi. Fotografije divljih životinja su zapravo postale riznica podataka za istraživače. Međunarodna unija za očuvanje prirode, koja popisuje ugrožene vrste, klasifikovala je mnoge vrste u grupu "bez dovoljno podataka".

Potrebno je mnogo vremena i novca da se nadgleda vrsta u divljini i proceni rizik od izumiranja, što nije uvek moguće, a i košta mnogo. Kako bi se došlo do nekih podataka, postavljaju se kamere za divlje životinje, a koristi se i mašinsko učenje kako bi se tačnije procenila veličina populacije.

Na sreću mede koji je poprilično vremena proveo ispred kamere u rezervatu kod grada Boldera u američkoj saveznoj državi Kolorada, američki crni medved nije ugrožena vrsta i njihov broj je u porastu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: