Ilon Mask predstavio svoj plan za Zemlju; Da li je svet spreman da se upozna sa vanzemaljcima?

Sedeći u mraku, obučen u tradicionalnu indonezijsku košulju od batika i okružen svećama, Ilon Mask je ponudio viziju budućnosti koja uključuje vanzemaljce, duboke tunele i raketni prevoz.

Život

Izvor: Net.hr

Ponedeljak, 14.11.2022.

15:29

Ilon Mask predstavio svoj plan za Zemlju; Da li je svet spreman da se upozna sa vanzemaljcima?
Foto:EPA/CARINA JOHANSEN

Vlasnik Tvitera u ponedeljak se obratio putem video poziva poslovnim čelnicima na Baliju na marginama samita G20, a na inače crnom zaslonu videlli su mu se samo lice i ruke.

"Nestalo nam je struje tri minuta pre ovog poziva. Zato sam potpuno u mraku", rekao je indonezijskom tajkunu-moderatoru Anindiju Bakriju.

Mask je upitan zašto nije doputovao na tropsko indonezijsko ostrvo, a novi šef Tvitera se našalio da mu se "opterećenost poslom u zadnje vreme prilično povećala" nakon što je preuzeo diva društvenih medija.

O svojoj kontroverznoj akviziciji, koja je uključila otpuštanje na hiljade zaposlenih i uvođenje naknade za verifikaciju, nije puno govorio. Podržao je više videa na Tviteru i nastojanja da se kreatorima unovči sadržaj.

'Možda ćemo pronaći vanzemaljske civilizacije'

Razgovor je umesto toga skrenuo na tunele iskopane duboko pod zemljom za borbu protiv zagušenosti, putovanje raketama preko sveta u manje od sat vremena i otkrivanje vanzemaljskog života u svemiru.

"Možda ćemo pronaći vanzemaljske civilizacije ili otkriti civilizacije koje su postojale pre milion godina", rekao je.

"Mislim da bi to bilo neverovatno zanimljivo, odete tamo i istražite galaksiju."

Električna vozila i tuneli apsolutno su odgovor na najgoru moguću gužvu u bilo kojem gradu'

Izvršni direktor Tesle, proizvođača električnih automobila, zatim je govorio o prednostima tunela nad letećim automobilima u borbi protiv saobraćajnih gužvi.

"Električna vozila i tuneli apsolutno su odgovor na najgoru moguću gužvu u bilo kom gradu, jer možete da idete koliko god želite duboko dok se ne reši gužva", rekao je.

Osim njegovog pogleda na budućnost Indonezije kao zemlje u razvoju, razgovor se uglavnom zadržao na njegovu čudnom i hrabrom pogledu na budućnost same Zemlje.

Džakarta je pozvala Maska da koristi Indoneziju kao mesto za lansiranje svoje rakete SpaceX, ističući prednosti lokacije uz ekvator.

'Kad bismo mogli da putujemo bilo gde u svetu za manje od sat vremena...'

Ali Mask je rekao da želi da vidi raketne platforme širom sveta koje bi omogućile ljudima da putuju "na potpuno drugu stranu sveta" brzinom 20 puta većom od brzine zvuka.

"Mislim da bi ovo stvarno otvorilo svet kada biste mogli da putujete bilo gde u svetu za manje od sat vremena", rekao je.

No uprkos svim svojim hrabrim snovima o budućnosti, preduzetnik koji se bavi električnom energijom, svemirskim otkrićima i društvenim mrežama nije mogao da sakrije da ga zabavlja činjenica da je čak i on podložan energetskim hirovima planeta.

"Samo pogledam ovaj video, kako je bizaran: sedim ovde u mraku okružen svećama. To je najsmješnija stvar", rekao je Musk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: