Astronaut prijavio problem pred sam izlazak u svemir, NASA odložila šetnju

Američka Nasa je odložila današnju svemirsku šetnju na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) zbog medicinskog problema jednog astronauta.

Život

Izvor: B92

Utorak, 24.08.2021.

12:05

Astronaut prijavio problem pred sam izlazak u svemir, NASA odložila šetnju
Foto: Profimedia

Prema saopštenju, astronauti Nase izaći će u svemir tek nakon pristanka letelice "Spejs Iks" na ISS ovog vikenda, ali i najavljene svemirske šetnje na ruskom delu stanice u septembru, piše "Gardijan".

NASA izabrala Spejs Eks za misiju na Evropu

Zvaničnici su najavili odlaganje u ponedeljak, manje od 24 sata pre nego što je astronaut Mark Vande Haj trebalo da izađe napolje, nakon što je prijavio manji medicinski problem, prenosi Gardijan.

Zvaničnici su napomenuli da se ne radi o hitnom slučaju, ali nisu dali više detalja.

NASA odabrala Spejs Iks za sledeće sletanje astronauta na Mesec

Vande Haj (54) je pukovnik u penziji i nalazi se na svemirskoj stanici od aprila, a planirano je da tamo ostane do narednog proleća u jednogodišnjoj misiji i ovo mu je drugi boravak na stanici.

Bilo je planirano da on i japanski astronaut Akihiko Hošide danas izađu kako bi postavili nosač za nova solarna krila, a Nasa je saopštila da ti radovi mogu da sačekaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: