Vodimo vas na Porodični dan 13. Festivala nauke

Uz zanimljive eksperimente, naučne izazove i eksplozivne šou programe, sutrašnji dan, nedelja 8. decembar na Festivalu nauke proteći će kao Porodični dan posebno osmišljen za naučno druženje sa mališanima i roditeljima.

Život

Izvor: B92

Subota, 07.12.2019.

14:13

Vodimo vas na Porodični dan 13. Festivala nauke
Foto: Festival nauke/Oksana Toskiæ

Nakon prvih festivalskih dana koji su protekli u znaku školskih poseta, najveći naučni festival u ovom delu Evrope sprema se za porodična druženja koja će obeležiti nedelju pred nama!

U pratnji svojih roditelja i staratelja, mališani će moći da se oprobaju najrazličitijim društvenim igrama inspirisanim arheološkim nasleđem, matematičkim zavrzlamama i različitim naučnim zakonima. I mlađi i stariji radoznalci staviće na probu svoja čula u psihološkim eksperimentima osmišljenim da razotkriju mitove i zablude vezane za ljudski um. Radioaktivna soba očaraće posetioce ultraljubičastom svetlošću i fluorescencijom, dok će u otvorenoj laboratoriji moći da savladaju različite eksperimente iz kuhinjske radionice. Razotkrivanje mitova o šećerima ili vitaminima poslužiće kao odlične lekcije za zdravi život, a oni najsmeliji moći će da savladaju i važne lekcije iz prve pomoći.

Čuvena misija osvajanja Meseca, devetomesečno putovanje od jajne ćelije do bebe ili pak ono znatno duže, koje obuhvata celu evoluciju ljudskog roda, poslužiće za preispitivanje niza zabluda i upoznavanje sa naučno potvrđenim činjenicama. Tu su i neizbežne lego kockice, istraživanje podvodnog sveta i desetine drugih eksperimenata uz koje će naučno druženje biti zabavnije nego ikada.

Posebni naučni šou programi očekuju sve posetioce Naučno-fantastične bine u Hali 5, gde će nastupati gosti iz Francuske, Estonije, Češke, Slovenije, Poljske i Srbije. Na sceni će se tokom celog dana smenjivati eksplodirajuće grickalice, tajni naučni agenti, savršene eksplozije i putovanja u samo središte nauke!

Festival nauke je najveći događaj koji se bavi promocijom nauke i obrazovanja u regionu. Misija festivala jeste podsticanje obrazovanja u društvu, kroz savremene i zanimljive metode. Na prošlogodišnjem Festivalu nauke više od 30.000 zadovoljnih posetilaca upoznalo se jedan na jedan sa brojnim naučnim izazovima i svetom nauke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: