Pola veka jedne od najvažnijih istraživačkih stanica u Srbiji

Pre pola veka grupa učenika u Valjevu pozvala je naučnike i profesore da im pomognu u istraživanju i proučavanju prirode. Tako je nastao pokret
mladih istraživača "Vladimir Mandić Manda", iz čijeg se krila kasnije izrodila Istraživačka stanica "Petnica".

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 07.02.2019.

10:56

Pola veka jedne od najvažnijih istraživačkih stanica u Srbiji
Foto: Istraživaèka stanica Petnica

"Naša ideja je da cela godina bude godina jubileja, da ne fokusiramo sve na jedan događaj zato što je mnogo toga urađeno u prethodnih 50 godina, a ono što je najzanimljivije je da je na desetine hiljada mladih ljudi dobilo priliku da u pravom uzrastu, dok su osnovci i srednjoškolci dobiju podršku i aktivno rade u nekom od pedesetak klubiva mladih istraživača", rekao je u "Jutru" Nikola Božić, programski direktor Istraživačke stanice "Petnica".

Božić je dodao da je Petnica nezavisna institucija i da tako funkcioniše već 37 godina.

"Finansira se 30 odsto iz budžeta Srbije, ostala sredstva samostalno obezbeđujemo kroz projektno finansiranje, donacije in a razne druge načine… Naša ideja je da još malo smanjimo učešće države", objasnio je Božić.

Pogledajte više u prilogu o jednoj od najvažnijih istraživačkih stanica u Srbiji:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: