- Nauka -

Ilon Mask je prilično siguran da će jednog dana živeti na Marsu

Ilon Musk govori već neko vreme da će se jednog dana preseliti na Mars, ali je sada prvi put govorio o tome kolike su šanse za tako nešto. U jednom intervjuu on je rekao da postoji oko 70 odsto šanse da se on preseli na Mars.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

U istom intervjuu je odbacio tvrdnje da bi Crvena planeta mogla da postane "planeta za bekstvo" kada se zemaljski resursi iscrpe ili ukoliko globalno zagrevanje postane neizdrživo.

Kompanija Spejs Iks je usred razvijanja svog najnovijeg svemirskog broda, nazvanog "Staršip", poznatijeg odranije kao "Big rok falkon", koji imaa cilj da uspostavi baze na Mesecu i Marsu u budućnosti.

Život na Marsu

Iako kolonizacija Marsa može sada da izgleda kao san, u stvarnosti smo mnogo bliže slanju prve osobe na Crvenu planetu nego što možda može da se zamisli, prenosi Teachradar.

Međutim, postoje brojne prepreke koje moramo prevazići pre nego što možemo da razmislimo o kolonizaciji Marsa, uključujući i kako da letelica sleti na njegovu površinu - i ako se prvi ljudi ikada žele vratiti na Zemlju, kako ona da se podigne sa njega.

Osim toga, postoje ogromne oluje sa prašinom i nedostatak kiseonika u atmosferi koji bi omogućio hodanje bez svemirskih kaciga, naravno, ukoliko naučnici ne utvrde kako da se napravi atmosfera.

Da li će NASA ili Spejs Iks prvi da stignu do Marsa ostaje da se vidi - ali ako Mask zaista kreće na Mars, moraće vrlo brzo da razradi sve pojedinosti.

strana 1 od 11 idi na stranu