Fil su zaledili za pola minute. Ne propustite Noć istraživača VIDEO

13. Noć istraživača održaće se u Beogradu i širom Srbije 28. i 29. septembra. Organizatori najavljuju 20 punktova širom zemlje i isto toliko u prestonici.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2018.

11:20

Default images

Fakultet za fizičku hemiju u Beogradu biće otvoren za posetioce tokom Noći muzeja, a tim povodom jutros su studenti Vuk i Nina pokazali kako se pomoću tečnog azota ledi fil za sladoled za oko 30 sekundi.

Kažu da se to nikako ne sme raditi kod kuće i pojašnjavaju da je temperatura tečnog azota minus 196 stepeni Celzijusovih.

Više o tome, kao i o informacijama o Noći istraživača možete videti u prilogu. Fakultet za fizičku hemiju u Beogradu biće otvoren za posetioce, a tim povodom jutros su studenti Vuk i Nina pokazali kako se pomoću tečnog azota zaledi fil za sladoled za oko 30 sekundi. Kažu da se to nikako ne sme raditi kod kuće i pojašnjavaju da je temperatura tečnog azota minus 196 stepeni Celzijusovih.

Više o tome, kao i o informacijama o Noćimuzeja možete videti u prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: