Petnica: Otvorena izložba u Beogradu

Govoreći na otvaranju Izložbe akademik Vidojko Jović je rekao da mu je rad sa talentima u Petnici pružio mogućnost da svoje buduće mlade kolege upozna mnogo pre njihovih studija, jer je Petnica mesto koje okuplja naučnike i one koji žele naukom da se bave.

Život

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2018.

14:38

Petnica: Otvorena izložba u Beogradu
foto: Petnica

Direktor Petnice Vigor Majić je tom prilikom rekao: „Izložba o naših prvih 35 godina pokazuje šta smo sve postigli, sa kime smo sve radili, gde su sada svi ti uspešni ljudi koji su stasali u Petnici i čime se bave. Eksperiment Petnica je uspeo i nastavlja da postiže dobre rezultate. Nadam se da će i država to sebi priznati, kako bismo kao pravi partneri nastavili da gradimo narednih trideset pet godina.“

Izložbu je otvorio arheolog Andrej Starović, ovih dana poznat po objavljenom važnom naučnom radu u najnpoznatijem časopisu za nauku „Nature“, i koji je u Petnici bio polaznik, student saradnik, rukovodilac programa, a sada kao zaposleni u Narodnom muzeju u Beogradu i stručni saradnik.

Gospodin Starović je otvarajući izložbu rekao: „Petnica je planirano izmaštana, osmiššljena i uspostavljena, ali je spontano opstala.

Izložba „35 godina Petnice“ može se pogledati u Galeriji SANU u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu do nedelje 29. aprila od 10 do 21 časa.

Istraživačka stanice Petnica od 1982. godine organizuje obrazovne programe za motivisane i zainteresovane učenike i studente u oblasti astronomije, fizike, elektronike, računarstva, matematike, biologije, ekologije, hemije, geologije, medicine, lingvistike, istorije, psihologije, antropologije, sociologije, arheologije i dizajna. Kroz programe ISP do sada je prošlo 50.000 učesnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: