Uručene nagrade mladim robotičarima

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, svečano je danas uručila nagrade pobednicima takmičenja "Majstori robotike", u Istraživačkoj stanici Petnica.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.10.2017.

13:42

Uručene nagrade mladim robotičarima
Foto: Youtube Screenshot

Čestitajući mladim robotičarima, Matić je poručila da iskoriste stečeno znanje kako bi dalje razvijali svoje digitalne veštine i išli u korak sa svojim vršnjacima iz celog sveta, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

"Broj bodova koje ste osvojili nije toliko važan, koliko je dragoceno iskustvo koje ste stekli, druženje koje ste imali tokom vikenda i upoznavanje sa Petničkim sadržajima. Digitalne kompetencije koje ste razvili moći ćete da upotrebite u svim naučnim oblastima, ali i u društvenim profesijama, umetnosti, kao i u svim životnim aspektima", rekla je državna sekretarka.

Ona je podsetila da su osnovci učešćem u ovom programu bili deo kampanje IT karavan za podsticanje digitalne pismenosti i bezbednosti, ali i deo "Evropske nedelje programiranja", koja je obeležena od 7. do 22. oktobra širom sveta.

Mlade robotičare pozdravili su i direktor Istraživačke stanice Vigor Majić, predstavnik kompanije "Majkrosoft" Ivan Živković i predsednik Udruženje Edulab koje je pripremilo i sprovelo takmičarski program, Alen Piljak.

Takmičenje "Majstori robotike" održano je u okviru Vikenda robotike u Petnici, u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koji je trajao od petka, 20. oktobra.

Tokom četiri dana programa, za osnovce su priređene radionice iz programiranja robota, Majnkraft radionice, upoznavanje sa Petnicom, zabavni sadržaji kao što su IT igre bez granice, filmske projekcije.

Pobednici takmičenja u programiranju robota nagrađeni su vaučerima za učešće na FIRST lego ligi, takmičenju u robotici koje ima međunarodni karakter, a svi učesnici dobili su nagrade od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i kompanije "Majkrosoft".

U "Vikendu robotike" učestvovali su učenici osnovnih škola iz Novog Pazara, Pirota, Niša, Zaječara, Kraljeva, Čačka, Valjeva, Kragujevca, Subotice, Novog Sada, Sombora, za koje su od aprila do juna bile priređene prezentacije o bezbednom korišćenju novih tehnologija i radionice robotike, u okviru kampanje IT karavan 02 Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vikendom robotike Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pridružilo se Evropskoj nedelji programiranja, inicijativi Evropske Digitalne agende, u okviru koje je Srbija ove godine po broju događaja, ukupno 302, bila na sedmom mestu među 50 zemalja koje su učestvovale, stoji u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: