Maj mesec matematike: Saznajte sve o teoriji verovatnoće

Matematička teorija verovatnoće, nastala iz tri veka stare prepiske dva Francuza koji su pokušali da matematički dokuče pravilnosti u igri kocke, tema je šestog manifestacije "Maj mesec matematike", koji se održava od 10. do 31. maja.

Život

Izvor: B92

Petak, 05.05.2017.

15:17

Maj mesec matematike: Saznajte sve o teoriji verovatnoće

Kako je saopštio Centar za promociju nauke, koji je organizator manifestacije, najveća atrakcija ove godine je "Matematički šou", prvi međunarodni matematički šou-program organizovan u Srbiji.

Petočasovni "šou" održaće se u Velikoj sali SKC-a, 16. maja, a učestvovaće Džejms Tenton iz SAD, Kolm Malkajhi i Kolin Rajt iz Irske, Ben Sparks iz Velike Britanije, Kristof Fenjesi iz Mađarske...

Ove godine manifestacija se održava pod sloganom "Matematika, moja šansa", a osim predavanja i izložbi, program uključuje i tribine i radionice, kao i zabavne aktivnosti, poput turnira u igrama jamb i fleš. "Maj mesec matematike" biće otvoren u sredu, 10. maja, u Naučnom klubu Beograd, predavanjem "Zašto volim matematiku" Stojana Radenovića, matematičara čiji su radovi doprineli plasmanu Univerziteta u Beogradu na Šangajskoj listi.

Ovogodišnji program obuhvata i izložbu "Šanse", na otvorenom, u Knez Mihailovoj ulici. Program "Maja meseca matematike" ne odvija se samo u prestonici, već širom Srbije, pa će u 13 naučnih klubova biti organizovan niz popularnih predavanja, radionica, izložbi i razgovora.

Kompletan program možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: