Prirodnjački centar privremeno zatvoren

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu, jedinstvena naučna ustanova ove vrste na Balkanu, od ponedeljka je zatvoren za posetioce.

Život

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.01.2017.

12:57

Prirodnjački centar privremeno zatvoren
Tanjug

To je učinjeno zbog zaštite izloženih eksponata hemikalijama protiv insekata.

Uporedo se, međutim radi na novim izložbama, čije se otvaranje očekuje na proleće, navode iz te ustanove.

Prirodnjački centara sa dinosaurusima i "staršnim gušterima", prošle godine je posetilo 100.000 ljudi, uglavnom školskih ekskurzija, izjavila je Tanjugu direktorica Irena Dubravac.

"Ono što posetioci mogu da vide kod nas, na jednom mestu, pomaže im da nauku dožive i zavole i to sve na jedan inovativan i zabavan način", rekla je Dubravac.

Ona je podsetila da je u Prirdnjackom centru, u izložbenom prostoru, šest tematskih izložbi na čijim postvakama su radili stručnjaci Prirodnjačkog muzeja Beograd i Rudarsko geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Reč je o "Geološkom vremepolovu", izložbi "Svet dinosaurusa", izložbi "Svet minerala i stena", izložbi "Biodiverziteta Srbije", postavci "Paleontologija" i izložbi "Nebesko kamenje", pojasnila je Dubrovac.

Do kada će centar biti zatvoren zavisi od dužine trajanja radova, a posetioci će biti blagovremeno obavešteni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: