Petnički seminar za nastavnike biologije

Istraživačka stanica Petnica je protkelog vikenda organizovala nastavnički seminar iz evolucione biologije namenjen nastavnicima biologije i srodnih predmeta u gimnazijama i srednjim stručnim školama.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.03.2016.

13:59

Petnički seminar za nastavnike biologije

U periodu od 25. do 27. marta 2016. godine u kampusu Istraživačke stanice Petnica eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva predstavili su najnovija naučna saznanja iz oblasti usko povezanih sa evolucionom biologijom, kao što su sintetička biologija, genetički inženjering i imunologija.

Učesnici su imali priliku da unaprede metode nastave kroz diskusije, debate, anotiranje članaka i kritičku analizu medijskih sadržaja.Tokom programa je kreirana i testirana baza praktičnih resursa, digitalnih tehnologija, i modernih metoda nastave, koja će učesnicima pomoći u suočavanju sa nažalost sve jačim uplivima kreacionizma, pseudonauke i protivnika vakcinacije u medije, ali i u učionice.

„Zainteresovanim nastavnicima će prezentovani sadržaji i stečene dodatne kompetencije omogućiti da postanu još aktivniji i efikasniji učesnici javnih diskusija kako o konkretnim temama seminara, tako i o evolucionoj biologiji uopšte.“ – kaže Tomica Mišljenović, rukovodilac Programa biologije u Istraživačkoj stanici Petnica.

Teme koje su obrađene na seminaru, kao i dostupni materijali značajno će doprineti osavremenjivanju i atraktivnijem predstavljanju evolucione biologije i srodnih naučnih oblasti u redovnoj nastavi, ali i radu sa posebno zainteresovanim i motivisanim učenicima.

Seminar je za učesnike bio potpuno besplatan zahvaljujući finansijskoj podršci Evropskog društva za evolucionu biologiju (ESEB).

Istraživačka stanica Petnica je evropska prestižna instirucija koja se bavi razvojem naučne kulture, naučne pismenosti, obrazovanja i kulture. Njene aktivnosti su najvećim delom usmerene na mlade - na učenike i studente, kao i na obuku nastavnika u novim tehnikama, metodama i sadržajima u oblasti nauke i tehnologije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: