- Nauka -

NASA objavila originalne fotografije astronauta na Mesecu

Mnogi sanjaju o putovanju na Mesec. I dok ga gledamo sa Zemlje, čini se gotovo nemoguće da se to zaista i dogodilo. Ipak, NASA je objavila originalne fotografije kako bi odagnala sve sumnje.

Izvor: Index
Podeli

Na službenoj Flickr stranici projekta Apollo objavljeno je preko 12 hiljada fotografija kojima se dokazuje da je čovek zaista bio na Mesecu, a spektakularne fotografije sada su dostupne svima. Fotografije su inače snimljene Haselblad kamerama koje su bile montirane na grudi astronauta. Zahvaljujući tome, sada i svi ostali mogu uživati u jedinstvenim vizurama iz svemira.

"Svemirski centar Džonson počeo je s procesom skeniranja originalnih spremnika Haseelblad kamera iz projekta Apollo. Fotografije smo potom obradili, popravili smo boje i osvetljenje i smanjili veličinu slika", objasnio Kip Teg sa Univerziteta Linčburg u SAD-u koji je vodio ceo projekat preko 10 godina.

Damaged Apollo 13 Service Module animated from new gallery photos, by Alex Parker ( https://twitter.com/Alex_Parker )

Posted by Project Apollo Archive on Tuesday, October 6, 2015

I zaista, "Mali korak za čoveka, veliki za čovečanstvo", baš kao što je rekao Nil Armstrong kada je prvi put prošetao mesečevom površinom. Bilo je to 1969. godine. A kako je bilo hodati po Mesecu, pogledajte u galeriji.

Apollo 17 Commander Eugene A. Cernan drives the Lunar Roving Vehicle (LRV) in a brief checkout prior to loading it with...

Posted by Project Apollo Archive on Monday, September 28, 2015

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu