- Nauka -

Havarija na Sojuzu, raketa pristala u Kazahstan

Raketa Sojuz pristala je u Kazahstan nakon što je prilikom lansiranja na Međunarodnu svemirsku stanicu došlo do havarije na nosaču, izjavio je neimenovani izvor iz kosmodroma Bajkonur.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/ AP Photo/Dmitri Lovetsky
Foto: Tanjug/ AP Photo/Dmitri Lovetsky

Na osnovu telemetrijskih podataka, raketa se prizemljila u Kazahstan i članovi posade su uspostavili vezu sa službama kosmodora Bajkonur, rekao je neimenovani izvor i dodao da su oni odbro, preneo je Tass.

Ruski kosmonaut Aleksej Ovčinin i njegov americki kolega Nik Hejg su dobro i nije im potrebna hitna lekarska pomoć, javio je Rojters pozivajući se na Intekfaks.

Novinska agencija Ria je javila, pozivajući se naimenovani izvor, da je Rusija odlučila da suspenduje sva lansiranja posle ove havarije.

Nauka

Eksplozije savezničkih bombi osetile su se čak i u Svemiru VIDEO

Bombe koje su saveznici u Drugom svetskom ratu bacali iz aviona na ciljeve u nacističkoj Nemačkoj bile su dovoljno jake da oslabe jonizovani gornji sloj atmosfere, jonosferu, koja se nalazi na visini od 50 do 600 kilometara, i to iznad Ujedinjenog Kraljevstva koje je udaljeno i do 1.000 kilometara od lokacija nekih od napada.

Nauka subota 13.10. 22:16 Komentara: 34
strana 1 od 10 idi na stranu