Ljubimac -

U Švajcarskoj je ilegalno kupiti samo jedno morsko prase: Razlog je poprilično razumljiv

Možda zvučio neobično, ali postoji poseban zakon u Švajcarskoj kojim se zabranjuje kupovanje samo jednog morskog praseta.

Izvor: RT.rs
Podeli
Foto: Miroslav Hlavko/Shutterstock
Foto: Miroslav Hlavko/Shutterstock

Razlog je jednostavan: da bi životinje imale društvo. U suprotnom, ako vlasnik ostavi morsko prase samo, može biti optužen za zlostavljanje životinja.

Morski prasići su simpatične i umiljate životinje, ali ako želite da udomite jedno u Švajcarskoj, moraćete kupiti veći kavez, jer je dozvoljeno kupiti najmanje dva morska praseta u isto vreme. Švajcarske organizacije za zaštitu životinja su utvrdile da morski prasići najčešće umiru od usamljenosti, tako da je neophodno da uvek imaju prijatelja ili partnera pored sebe, pogotovo ako vlasnik nije prisutan u domu po nekoliko sati dnevno.

Kako bi morsko prase bilo zdravo, dobro raspoloženo i duže živelo, potrebno je da ima društvo u svakom trenutku. U suprotnom, ako se u stanu vlasnika pronađe samo jedno morsko prase, to znači da vlasnik krši zakon i ugrožava zdravlje životinje.

Isto tako, ako jedno od morskih prasića ugine, vlasnik mora odmah pronaći novog "cimera", ali nije uvek tako jednostavno pronaći savršeni par, jer ove životinje zapravo mogu biti veoma izbirljive, iako veoma lako postaju usamljene.

"Pošto veoma retko uginu u isto vreme, čak iako su istih godina, ljudi moraju doneti ispravnu odluku. Na primer, mlada životinja može smetati starijem morskom prasetu od četiri ili pet godina," objašnjava za portal "ZME Sajens Priska Kung, vlasnica jedne agencije za spajanje životinja. Dodaje da, u isto vreme, može doći i do suprotnog efekta i starijim životinjama zapravo može prijati energija mlađih. Njene usluge su veoma tražene, jer mnogi vlasnici nastoje da svom ljubimcu daju ugodan život.

Sličan pristup se traži i kod onih koji kupuju papagaje, zečeve, određene vrste riba i druge životinje kojima najbolje prija društvo. Pored toga, Švajcarska ima mnoge druge zakone o zaštiti životinja. Na primer, vlasnici pasa moraju položiti kurs u kome će naučiti kako da se pravilno brinu o njemu, dok ribari moraju da nauče kako da pecaju na humani način. Iz navedenih pravila se može zaključiti da je Švajcarska savršena zemlja za ljubitelje životinja, ali i za njihove ljubimce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4 idi na stranu