- Ljubimac -

Ne laju i ne prave buku: Pet najtiših rasa pasa FOTO

Pas koji se neprestano čuje može da bude prilično iritantan. Ako živite u zgradi, a razmišljate o tome da udomite ljubimca, razmislite o sledećim rasama.

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Foto: Shutterstock/mariait
Foto: Shutterstock/mariait

Kako piše "The Spruce Pets", najtiših rasa pasa koje ne laju, pa tako neće ni nervirati komšije ima malo, pa vam ih predstavljamo u nastavku:

Avganistanski hrt

Ovo su obično tihi i nezavisni psi, iako mogu da budu razigrani u društvu omiljenih ljudi. Jako su odani svojim porodicama.

Osam najneposlušnijih rasa pasa

Akita

Akite mogu biti izvrsni psi čuvari i obično će lajati samo kako bi vas upozorili na opasnost. Izrazito su odani i stvaraju čvrste veze sa samo nekoliko ljudi. Zato su povučeni u društvu stranaca.

Basenji

Basenji je rasa koja ne laje, već proizvodi čudan zvuk nalik jodlanju. Rasa nije posebno bučna, ali nije ni tiha. Kada se uzbude, vlasnici mogu da očekuju cviljenje ovih energičnih pasa.

Čau čau

Čau čau ne laje osim ako ne oseti opasnost, ali čak ni tada nije posebno glasan. Ponekad ima reputaciju agresivnog psa, ali to je uglavnom zato što želi da zašti sebe i svoju porodicu.

Škotski ovčar

Inteligentni i atletski građeni, škotski ovčari biće tihi sve dok nemaju nešto važno da "kažu". Ova nežna rasa uklopiće se u gotovo svaki dom.

Psi koji nikada ne ćute: 13 "najglasnijih" rasa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu