Ljudska hrana koju treba da delite sa psom: Pet namirnica je dozvoljeno

"Može li moj pas to da jede?" Da bismo vam pomogli da odgovorite na ovo pitanje, sastavili smo listu dozvoljene hrane za pse koju i mi jedemo.

Izvor: Novosti

Ponedeljak, 21.02.2022.

14:49

Ljudska hrana koju treba da delite sa psom: Pet namirnica je dozvoljeno
Foto: Profimedia

Ako želite da proširite dnevni meni svog psa ili su vam potrebne nove ideje za ukusne poslastice, čitajte dalje! Imajte na umu da dolenavedene namirnice za ljude treba psu davati kao dodatnu poslasticu pored ili kao deo uravnotežene ishrane. Dodatna hrana ne bi trebalo da čini više od 25 procenata ishrane vašeg psa.

Oprez: Isprobajte jednu po jednu novu vrstu hrane kako biste bili sigurni da odgovara organizmu vašeg psa.

1. Pirinač

Pirinač je dobar izbor ukoliko je vašem psu uznemiren stomak i potreban mu je blag obrok. Postoji niz različitih vrsta pirinča. Smeđi pirinač ima malo više proteina i malo manje masti u poređenju sa belim pirinčem. Beli pirinač je lako svarljiv ugljeni hidrat koji ga čini dobrim izvorom energije i pogotovo je dobar izbor ukoliko imate starijeg psa.

2. Sveži sir

Bogat je proteinima i kalcijumom i prilično je blag; tako da može biti dobar izbor ako žeite da dodate malo proteina u ishranu vašeg psa. Sveži sir je mlečni proizvod i neki psi ne podnose dobro mlečne proizvode, što treba da imate u vidu.

3. Grašak

Može se dodati direktno u hranu vašeg psa, zamrznut ili odmrznut. Grašak je dobar izvor vitamina B tiamina, fosfora i kalijuma.

4. Puter od kikirikija

Puter od kikirikija je zdrava poslastica sa visokim sadržajem proteina za pse. Pre nego što kupite puter od kikirikija proverite koliko sadrži šećera, budući da šećer u određenim količinama može delovati jako loše na zdravlje psa. Ako vaš pas ima problema sa težinom, vodite računa o učestalosti davanja putera od kikirikija jer ova ukusna poslastica ima i visok sadržaj kalorija.

5. Peršun

Dugo se smatralo da peršun može umanjiti neprijatan zadah psa, pa sledeći put kada budete pripremali poslastice za svog psa, pokušajte da dodate nekoliko kašika seckanog peršuna za dodatnu aromu i boju. Peršun takođe može biti dobar izvor kalcijuma, kalijuma i beta-karotena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: