Pas na poslu povećava produktivnost

Jedno nemačko istraživanje pokazalo je da lojalnost zaposlenih raste, ako poslodavac dozvoli da se u kancelariju dovede pas.

Izvor: klix.ba

Utorak, 09.11.2021.

14:16

Pas na poslu povećava produktivnost
Foto: Profimedia

Sastanku Angele Merkel i Vladimira Putina 2007. godine prisustvovao je pas, iako je Putin znao za njen strah od pasa. Atmosfera je bila napeta, ali Merkel se nije dala poremetiti. Međutim, psi mogu doprineti i opuštanju atmosfere, kao u slučaju sastanka premijera Grčke i Slovačke.

Mnogima su za vreme karantina i rada kod kuće kućni ljubimci bili dobrodošlo i jedino društvo. Međutim, šta kad odjednom moraju da se vrate u kancelariju gde više nema kućnih ljubimaca?

Mnogi su u karantinu nabavili psa da im pravi društvo, a zatim kućnog ljubimca poveli sa sobom kad su se vratili u kancelariju.

Mišel Hamond iz marketinške agencije "Mother" u Londonu, svog kućnog ljubimca sa sobom vodi i na posao.

"Inače, sedim ovde. Napravim čaj, a ona se osveži na svoj način, kao što vidite. U mom stanu nema vrta. Ovu slatkicu ne bih sa sobom povela u kancelariju da u firmi nemaju razumevanja za to. Samo razumevanje nadređenih nije dovoljno. Pas treba da bude lepo vaspitan i da ne smeta kolegama i kolegicama", kazala je.

Tom Vong, direktor komunikacija u agenciji "Mother", smatra da je broj pasa porastao tokom pandemije koronavirusa.

"U karantinu je broj pasa porastao za 50 do 70 odsto. Možete to videti po velikom broju živahnih kučića u kancelarijama", dodao je.

Prednosti psa u radnom okruženju uviđa i poduzetnik Džejms Koks, vlasnik kompanije "Trust in soda".

"Smanjuje se stres, a zadovoljni radnici povećaju produktivnost kompanije", kazao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: