Iranske vlasti ne brane psa u kući, ali vlasnici neće moći da ih šetaju?

Policija u Iranu još jednom pokušava da zabrani vlasnicima pasa da šetaju svoje ljubimce, nakon nekoliko situacija u kojima su psi izazvali strah i paniku.

Izvor: index.hr

Četvrtak, 15.07.2021.

11:09

Iranske vlasti ne brane psa u kući, ali vlasnici neće moći da ih šetaju?
Foto: Profimedia

"Dobili smo više pritužbi po ovom pitanju i planiramo da preduzmemo odgovarajuću akciju", saopštila je iranska policija.

Ovakva najava dolazi nakon što su psi više puta, posebno u parkovima, napadali ljude ali i decu. Snimci tih događaja raširili su se na društvenim mrežama i uznemirili stanovništvom.

Sve više mladih ima pse kod kuće

Iako u Iranu ne postoji zakon koji bi branio posedovanje ili šetnju kućnih ljubimaca, tamošnja javnost, a naročito verske vođe, na to ne gledaju blagonaklono.

Pre dve godine policija je pokušala da zabrani šetnje sa psima i kazni vlasnike, ali im to nije uspelo. Zapravo, uprkos raširenoj averziji, držanje kućnih ljubimaca u ovoj zemlji je postalo sve popularnije, a njihov broj se naročito povećao u vreme pandemije koronavirusa.

Mladi u Iranu sve češće uzimaju pse za kućne ljubimce, što je postao trend koji je poslednjih godina pokrenuo otvaranje radnji sa proizvodima namenjenim za kućne ljubimce, kao i veterinarskih ambulanti i klinika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: