Požarevac ipak odustaje od odluke o jednom ljubimcu? "Burne reakcije shvatamo kao signal"

Odluka koju je Skupština grada Požarevca donela prošle nedelje, a koja propisuje da u stanu može da se drži samo jedan kućni ljubimac, uzburkala je javnost. Mnogi su se odmah pobunili, a nije trebalo mnogo i gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović naveo je da će ova odluka biti "izmenjena" i da ona nije "sveto pismo".

Izvor: B92

Četvrtak, 18.02.2021.

10:32

Požarevac ipak odustaje od odluke o jednom ljubimcu?
Ilustracija/Foto: Chendongshan/Shutterstock

Naime, zbog višednevnih burnih reakcija vlasnika kućnih ljubimaca, lokalna samouprava u Požarevcu je najavila izmenu i dopunu odluke koja predviđa da se u stanu mogu držati samo jedan pas ili jedna mačka.

Gradonačelnik Saša Pavlović je najavio na konferenciji za medije da će tek biti doneta konačna verzija pomenutog lokalnog akta.

"Burne reakcije shvatamo kao signal da treba još jednom sve da razmotrimo, jer nijedna odluka nije Sveto pismo, da ne bi mogla da se izmeni. Zato nam narednih dana sledi komunikacija sa građanima, udruženjima i pravnim licima koja zastupaju stambene zgrade", poručio je Pavlović.

On je rekao da se predlog odluke, koji je izazvao lavinu negativnih komentara i reakcija u javnosti, nalazio na javnom uvidu, ali da su tada dobili samo mali broj sugestija, od kojih su neke i uvažili.

Naveo je i da će ponoviti kompletan postupak koji će, kao i prethodni, biti pred očima javnosti.

Gradonačelnik Požarevca je dodao i da će biti organizovan javni uvid i da će tek potom biti doneta konačna verzija odluke.

Poručio je i da su slične odluke već donete u više gradova i opština po Srbiji, a neke od njih su i rigoroznije, jer su zabranile držanje određenih vrsta pasa.

Kaže i da lokalna samouprava ne želi da pravi probleme vlasnicima pasa i mačaka, kao i da treba imati u vidu i onaj drugi deo javnosti, koji je odluku o ograničenju broja ljubimaca u stanovima dočekao sa odobravanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: