- Ljubimac -

Požarevac ipak odustaje od odluke o jednom ljubimcu? "Burne reakcije shvatamo kao signal"

Odluka koju je Skupština grada Požarevca donela prošle nedelje, a koja propisuje da u stanu može da se drži samo jedan kućni ljubimac, uzburkala je javnost. Mnogi su se odmah pobunili, a nije trebalo mnogo i gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović naveo je da će ova odluka biti "izmenjena" i da ona nije "sveto pismo".

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija/Foto: Chendongshan/Shutterstock
Ilustracija/Foto: Chendongshan/Shutterstock

Pročitajte još:

Burne reakcije javnosti: U Požarevcu zabranili više od jednog ljubimca u stanu VIDEO

Naime, zbog višednevnih burnih reakcija vlasnika kućnih ljubimaca, lokalna samouprava u Požarevcu je najavila izmenu i dopunu odluke koja predviđa da se u stanu mogu držati samo jedan pas ili jedna mačka.

Gradonačelnik Saša Pavlović je najavio na konferenciji za medije da će tek biti doneta konačna verzija pomenutog lokalnog akta.

"Burne reakcije shvatamo kao signal da treba još jednom sve da razmotrimo, jer nijedna odluka nije Sveto pismo, da ne bi mogla da se izmeni. Zato nam narednih dana sledi komunikacija sa građanima, udruženjima i pravnim licima koja zastupaju stambene zgrade", poručio je Pavlović.

On je rekao da se predlog odluke, koji je izazvao lavinu negativnih komentara i reakcija u javnosti, nalazio na javnom uvidu, ali da su tada dobili samo mali broj sugestija, od kojih su neke i uvažili.

Naveo je i da će ponoviti kompletan postupak koji će, kao i prethodni, biti pred očima javnosti.

Gradonačelnik Požarevca je dodao i da će biti organizovan javni uvid i da će tek potom biti doneta konačna verzija odluke.

Poručio je i da su slične odluke već donete u više gradova i opština po Srbiji, a neke od njih su i rigoroznije, jer su zabranile držanje određenih vrsta pasa.

Kaže i da lokalna samouprava ne želi da pravi probleme vlasnicima pasa i mačaka, kao i da treba imati u vidu i onaj drugi deo javnosti, koji je odluku o ograničenju broja ljubimaca u stanovima dočekao sa odobravanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 6 idi na stranu