Sa ulice pravo u "ministarsku fotelju"

Kad je radnik ruske fabrike za odvajanje otpada spasio mačka od neposredne smrti, nije ni slutio da će to završiti počasnim naslovom i dremanjem u fotelji vladinog zvaničnika.

Izvor: Hina/Reuters

Petak, 25.12.2020.

10:25

Sa ulice pravo u
Ilustracija/Foto: Depositphotos/eriklam

Snimke nadzorne kamere u fabrici u Uljanovsku, gradu oko 700 km jugoistočno od Moskve, pokazale su kako radnik Mihail Tukaš s pokretne trake skida belu plastičnu vreću, reže je i u njoj otkriva crnobelog mačka.

"Osetio sam nešto mekano u kesi", rekao je Tukaš, kojem su lokalne vlasti odale priznanje za spasavanje, za tabloid Moskovskij Komsomolets.

"Lagano sam razrezao kesu i video dva oka koja su me gledala", opisao je.

Spasavanje mačka, emitovano na televiziji i na društvenim mrežama, učinilo ga je lokalnom slavnim.

Mačka je udomilo regionalno ministarstvo okoline u Uljanovsku i nezvanično mu dodelilo poziciju zamenika ministra okoline. "Mačak je bio na ivici smrti", navodi ministarstvo. "Još malo i skončao bi u mašini za odvajanje smeća", dodaju.

Na fotografijama iz ministarstva vidi se kako mačak drema u fotelji u kancelariji ministarke zaštite životne okoline Gulnare Rakhmatuline i istražuje svoj novi dom.

Ministarstvo je objavilo nacionalno takmičenje za odabir imena za mačka, za kojeg su rekli da je utvrđeno da je dobrog zdravlja nakon što ga je veterinar pregledao.

"Želim da apelujem na vlasnike kućnih ljubimaca: imajte na umu da ste odgovorni za one koje ste pripitomili", istakla je ministarka.

"Ako svog ljubimca ne možete da držite kod kuće, uvek možete da ga ostaviti u dobrim rukama ili u skloništu", poručila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: