Kuja donela na svet štene zelene dlake FOTO

Italijanski farmer Kristijan Maloći nije mogao da veruje svojim očima kada je jedna od njegovih osam pasa, donela na svet štene zelene dlake.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.10.2020.

13:46

Kuja donela na svet štene zelene dlake FOTO
Ilustracija, Foto: Getty Images, Jenny Evans / Stringer

Sićušni pas, odmah nazvan Pistaćio, bio je deo legla od pet pasa rođenih 9. oktobra - svi sa belim krznom, iste boje kao i njihova majka.

Osim njega.

Maloći vodi farmu na mediteranskom ostrvu Sardinija sa svojim zetom.

Izuzetno je retko da se pas rodi sa krznom zelene boje.

Smatra se da se to dešava kada štenad blede boje u majčinoj materici dođu u kontakt sa zelenim pigmentom zvanim biliverdin. To je isti pigment koji uzrokuje zelenu boju u modricama.

Međutim, neobična boja Pistaćija neće trajati zauvek. Svetlozelena boja koju je njegovo krzno imalo na dan njegovog rođenja bledela je iz dana u dan i to će činiti i dalje kako štene odrasta, prenosi Rojters.

Dok će njegovu braću i sestru neko udomiti, Maloći će držati Pistaćija na svojoj farmi i obučavati ga da čuva ovce sa majkom.

Maloći je rekao da je u ovim teškim vremenima pandemije koronavirusa zelena boja simbol nade i sreće, i kako je mali Pistaćio rođen kako bi mogao da izmami osmeh na lica ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: