Vodič za letovanje sa kućnim ljubimcima

Ukoliko ovo leto planirate sa sobom da povedete svog ljubimca na odmor, korisno je znati šta je dobro činiti i kako putovati sa "čovekovim najboljim prijateljem".

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.07.2020.

15:00

Vodič za letovanje sa kućnim ljubimcima
Foto: Depositphotos / alebloshka

Turistička organizacija Srbije je u saradnji sa magazinom "Pas", pod pokroviteljstvom Kinološkog saveza Srbije i kompanije "Premil", objavila vodič za letovanje sa kućnim ljubimcima pod nazivom "Pet-frendli Srbija".

U najtoplijem delu dana, naročito između dve kiše, ljubimcu ne bi trebalo dozvoliti da nesputano jurca, igra se ili trči. Po ovakvom vremenu ne bi trebalo voziti bicikl ili trčati u društvu psa.

Nama tridesetak stepeni Celzijusovih može biti prijatna temperatura, ali psima koji su na ovoj temperaturi izloženi velikim naporima i intenzivnoj fizičkoj aktivnosti može postati veoma vruće i može im pozliti.

Veoma je važno da imate na umu da tokom šetnje planinskim stazama, prilikom uspona na planinski vrh, tokom vožnje bicikla ili trčanja u pratnji psa, s vremena na vreme zastanete u nekom senovitom i hladovitom mestu gde će njemu biti prijatno da se odmori Vodu je poželjno nositi čak i tokom uobičajenih šetnji s ljubimcem tokom leta
Foto: Depositphotos/ brm1949
Nemojte kretati na put sa psom koji nije naviknut na vožnju kolima ili nekim drugim prevoznim sredstvom ili sa psom koji ima strah od vožnje kao ni u vreme najvećih vrućina. Zaustavite vozilo (ako ste u mogućnosti) prilikom vremenskih nepogoda kao što su jaka kiša i grmljavina ukoliko se pas plaši

Ako pas povraća tokom vožnje, nekoliko sati pred put ne bi mu trebalo davati hranu (generalno bi trebalo izbegavati da i psi koji uživaju u vožnji kreću na put punog stomaka) Pravite pauze tokom puta kako bi se pas prošetao, obavio nuždu i popio vodu

U vodiču ćete pronaći destinacije, apartmane i hotele koji pružaju uslugu smeštaja kućnih ljubimaca, kao i spisak veterinarskih ambulanti i salona za negu na pomenutim lokacijama. Takođe, vodič sadrži i korisne savete za putovanje sa vašim mezimcem: kako da ga zaštitite od sunca i toplotnog udara, kako da lako podnese vožnju automobilom, kako da ga naučite da pliva i gde je plivanje s psima bezbedno i dozvoljeno...

Napominjemo da prilikom putovanja treba poštovati sve preporuke epidemiologa u vezi sa virusom kovid-19.

Svoj besplatan primerak vodiča "Pet-frendli Srbija" možete preuzeti danas 13. jula, u Donjem gradu Beogradske tvrđave, od 17 do 20 časova, uz primenu svih mera zaštite od virusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: