- Ljubimac -

Umro Moris, bučni petao koji je pobedio na sudu

Moris, petao iz Francuske čija je vlasnica završila na sudu zbog njegovog bučnog jutarnjeg kukurikanja, umro je sa šest godina.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: depositphoto/dima266f
Foto: depositphoto/dima266f

Moris je zadobio nacionalnu i međunarodnu podršku i postao simbol kampanje za zaštitu zvukova francuskog sela, kada se našao usred pravnog procesa zbog "zagađenja bukom".

Sud je prošle godina u septembru presudio u njegovu korist i on je proživeo poslednje mesece u svom domu na ostrvu Oleron.

Moris je umro u maju, ali njegova vlasnica nije tada objavila vest, prenosi BBC.

"Smatrala sam da u vreme karantina ljudi već imaju dovoljno briga", rekla je Korin Feso i dodala da je novi petao dobio ime po Morisu i da je podjednako bučan.

"Ali on nikada neće biti kao naš prvi Moris", rekla je Feso.

Morisove nevolje su počele kada ga je stariji par, koji ima vikendicu na Oleronu, optužio da ih uznemirava bučnim kukurikanjem.

Postao je slavan u Francuskoj, u kojoj je Galski petao jedan od nacionalnih simbola, a peticija za njegovo "oslobađanje od krivice" potpisale su desetine hilljada ljudi.

Njegova vlasnica, koja na ostrvu živi 35 godina, morala bi da se odseli da ga je sud "proglasio krivim".

U septembru prošle godina sud je, međutim, presudio u korist Morisove vlasnice i naložio tužiocima da plate 1.000 evra na ime troškova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu