- Ljubimac -

Panika u Sidneju: Pobegli iz zarobljeništva i uplašili prolaznike

Grupa pavijana izazvala je haos u Sidneju kada je pobegla iz zarobljeništva i tumarala ulicama, pre nego što je ponovo uhvaćena.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/ minerva85@mail.ru
Foto: depositphotos/ minerva85@mail.ru

Pavijani su pobegli u utorak dok su bili transportovani u istraživački centar u Kraljevskoj bolnici princ Alfred, u blizini Univerziteta u Sidneu. Na društvenim mrežama objavljeni su snimci na kojima se vidi kako tri pavijana trče trotoarom, na zaprepašćenje prolaznika.

Na mesto dogadjaja u četvrti Kamperdaun pozvana je policija Novog Južnog Velsa, kojoj je trebalo 90 minuta da uhvati begunce, prenosi CNN.

"Ovo nije mandril! Ranije ovog popodneva, grupa pavijana je pobegla iz objekta i ludovala u Kamperdaunu. Policija i pripadnici službe za brigu o životinjama sada drže situaciju pod kontrolom, pa vas molimo da ih pustite da rade svoj posao i ne padajte u iskušenje da im pomognete", objavljeno je na Tviter nalogu policije.

Portparol policije je naveo da su pavijani uhvaćeni i da nema opasnosti za javnost.

To nije prvi put da su pavijani uspeli da pobegnu iz zarobljeništva. Kako prenosi Tanjug, 2018. godine četiri pavijana pobegla su iz istraživačke laboratorije San Antonio tako što su se popeli na bure od 55 galona i iskočili iz objekta.

Timu za brigu o životinjama iz Jugozapadnog nacionalog centra za istraživanje primata trrebalo je izmedju 20 i 30minuta da uhvate odbegle životinje i vrate ih u laboratoriju.

strana 1 od 9 idi na stranu