Raste tražnja za šetačima pasa: Može li da se živi od ovog zanimanja u Srbiji?

Sve je veća tražnja za zanimanjem - šetač pasa. Oni umesto vas šetaju vašeg psa kada vi zbog posla ne stižete.

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2020.

12:36

Raste tražnja za šetačima pasa: Može li da se živi od ovog zanimanja u Srbiji?
Foto: depositphoto/jobrestful

Šetač pasa Nenad Filimanović bavi se tim poslom osam godina i za TV Prvu kaže da je to super posao za one koji vole životinje, jer od toga može da se živi.

"Šetnja pasa košta 300 dinara po satu. Skoro svako sebi može da priušti da plati da mu psa prošetamo bar dva puta dnevno, što je 600 dinara. Koleginica Jelena i ja se njima i bavimo kada ih izvedemo."

Filimanović kaže da je primetno to da maltene svake godine sve više ljudi ostavlja svoje pse da se šetaju. To je slučaj kod onih koji nemaju dovoljno vremena jer moraju da rade, a vole pse, pa se onda za pomoć obraćaju šetačima.

"Vlasnici dovedu psa do mene ili se nađemo ovde u parku... Najviše pet do šest pasa može da se izvede u šetnju u jednom trenutku, ako su mali. Ako su veliki, onda manje. Šetanje traje oko sat vremena", otkriva Filimanović i dodaje:

"Naš radni dan počinje u 7 i završava se u 11 uveče. Provodim oko 18 sati napolju svaki dan, nema veze da li je kiša ili sneg."

Nenad ne planira da se zaustavi na ovome, jer od prostora u kom sada drži pse koje vrati iz šetnje dok gazde ne dođu po njih, planira da napravi i dnevni boravak za životinje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: