- Ljubimac -

Novogodišnji mačkenbal na Mrnjau festu FOTO

Mnogi svetski gradovi mogu da se pohvale ket-kafeima, ali samo Beograd ima jedinstveni festival posvećen mačkama i onima koji ih vole! U subotu i nedelju, 11-12. januara Dom omladine Beograda, Veterina Beograd i društvo Le PETit po šesti put priređuju tradicionalni novogodišnji Mrnjau fest. Na festivalu će, pored prelepih maca, biti i mnogo dobrih vibracija i kreativnosti, jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi - od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Lepetit
Foto: Lepetit

Tokom dva dana mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice, koje će izložiti svoje mace šampione. Mace će se takmičiti za prestižne titule i nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača.

Mačke i mašta su oduvek išli ruku pod ruku pa je prvi dan festivala obeležen filmskim maratonom sa najnovijim crtanim i igranim filmovima za celu porodicu.

Tokom drugog dana festivala predstaviće se Mrnjau staratelji i ponudiće zdrave, negovane i lepo vaspitane mace na udomljavanje.

Foto: Ivana Stanković, Lepetit
Foto: Ivana Stanković, Lepetit

Na Mrnjau festu biće prilike da svoje mačje blago obradujete nekom ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkicama. Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaćete baš sve o macama - o nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama.

Takmičenje mačaka na Mrnjau festu

Subota i nedelja, 10-18h – Međunarodno takmičenje mačaka po WCF pravilima

Posebno interesantan program ovog Mrnjau festa je WCF World Show - zvanično takmičenje mačaka po pravilima Svetske mačje federacija (World Cat Federation). U prvom delu programa mačke će biti pojedinačno ocenjene za stolom. Zatim će se međusobno nadmetati u atraktivnim takmičenjima u ringu. Na kraju svakoga dana najbolje mačke će se takmičiti za titule i nagrade.

Foto: Ivana Stanković, Lepetit
Foto: Ivana Stanković, Lepetit

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, egipatski mau, hajlender, mančkin, norveške šumske, selkirk reks, orijentalke, sfinksovi i druge.

Najlepše od najlepših maca će proglasiti sudije iz Nemačke i Italije. Takmičenje vodi naša Svetlana Lalović, međunarodni felinološki sudija.

Udomljavanje zdravih i lepih maca

Nedelja, 12-17h: udomljavanje u saradnji sa Veterinom Beograd

U nedelju, drugog dana Festivala, biće organizovano veliko udomljavanje mačaka. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Mace su odnegovali Le PETit mrnjau staratelji - ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i znatna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane.

Foto: Lepetit
Foto: Lepetit

Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.

JKP Veterina Beograd će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu, donirati mikročipove i vakcine protiv besnila, i obaviti besplatnu sterilizaciju ljubimca kada za to dođe vreme. Društveno odgovorne firme će darivati ljubimce i njihove vlasnike za srećan početak. Budući vlasnici svom novom ljubimcu treba da obezbede samo ljubav i brigu!

Foto: Ivana Stanković, Lepetit
Foto: Ivana Stanković, Lepetit

Mrnjau fest za posetioce

Mrnjau fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 11-12. januara od 10-18h. Takmičenje mačaka je oba dana. Filmski program je u subotu. Udomljavanje maca je u nedelju. Ulaznica je 300 dinara. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.

Foto: Lepetit
Foto: Lepetit

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu