Razbijamo mitove: Mogu li mace dugo da budu same?

Uvreženo ej mišljenje da mačke mogu da ostaju duže same kod kuće.

Izvor: B92

Petak, 27.12.2019.

14:36

Razbijamo mitove: Mogu li mace dugo da budu same?
Foto: Depositphotos/AnoushkaToronto

Iako su mačke mnogo samostalnije od pasa, to nikako ne znači da bi tokom celog dana trebalo da ih ostavite same u kući. Takođe, iako su nezavisne, mačke ne vole samoću.

Mace prespavaju veći deo dana, ali i one vole kada je njihova ljudska porodica prisutna, ili drugi mačji cimeri s kojima mogu da se igraju kada ljudi nema u blizini.

Kada je reč o psima, stručnjaci preporučuju da oni ostaju sami četiri sata, maksimalno šest, piše magazin "Mačke". Mačke, s druge strane, ako im ostavite dovoljno hrane i vode, kao i omiljene igračke, mogu biti same i duže od 24 sata.

Ipak, gledajte da se to ne dešava i da ih, kada na primer morate da otputujete, čuva i o njima brine neko od vaših prijatelja ili rođaka.

Samoća izaziva depresiju i probleme u ponašanju, napominju stručnjaci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: