Preslatke pande dobile imena: Ovo su Željeni San i Ispunjeni San FOTO

Berlinski zoološki vrt danas je objavio imena dve panda mladunčeta rođenih u tom vrtu, što se po kineskoj tradiciji radi 100 dana od njihovog rođenja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.12.2019.

13:01

Preslatke pande dobile imena: Ovo su Željeni San i Ispunjeni San FOTO
Foto: Getty/Sean Gallup / Staff

Blizanci pande dobili su imena Meng Sijang i Meng Juan, što znači željeni san i ispunjeni san, a takođe je otkriveno da su obe pande mužjaci. Drvene znake sa imenima napisanim na nemačkom i kineskom predali su gradonačelnik Berlina Mihael Muler i kineski ambasador Vu Ken.
Foto: Getty/Sean Gallup / Staff
Posle toga dva mladunčeta prikazana su desetinama novinarima prvi put u otvorenoj staklenoj kutiji u kojoj se nalazi grejač ispod ćebenceta. Jedan od njih je pokušao da prespava celo predstavljanje dok je drugi puzao okolo i više puta gledaocima okrenuo leđa, te su čuvari morali da ga okrenću prema novinarima.
Foto: Getty/Sean Gallup / Staff
Oni su prve pande rođene u Nemačkoj. Rođeni su 31. avgusta. Majka Meng Meng i otac Džiao Ćing došli su u Nemačku iz Kine pre dve godine. Dve bebe pande teške su po šest kilograma i biće predstavljene javnosti početkom iduće godine kada budu mogli same da hodaju. Procenjuje se da u divljini u svetu živi manje od 2.000 ovih životinja koje su ugrožena vrsta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: