Po dobrog nemačkog ovčara u Srbiju dolaze čak i Nemci

Srbija je postala mesto gde se odgajaju savršeni rasni psi, pa je potražnja za njima iz godine u godinu sve veća.

Izvor: RINA

Sreda, 30.10.2019.

10:00

Po dobrog nemačkog ovčara u Srbiju dolaze čak i Nemci
Slobodan Radojeviæ / Foto: RINA

Slobodan Radojević iz sela Šume pre deset godina dobio je prvo štene nemačkog ovčara, i od tada njegovo imanje postalo je nadaleko poznato po izvrsnim šampionima.

“Ljubav se rodila na prvi pogled. Ali nismo želeli samo da ih mazimo i pazimo, već da od njih napravimo najbolje. Potrebno je uložiti puno vremena i truda, njihova dresura nije ni malo laka, ali sve se to na kraju isplati kad ih vidimo na pobedničkom postolju”, priča Slobodan za RINU.

Njegovi psi pokupili su sve vredne nagrade – u Srbiji, na Balkanu, u Evropi, a jedna ženka bila je čak 14. na svetu, što je veliki uspeh za psa sa ovih prostora.

“Otišao sam u Nemačku i svoju ženku pario sa čistokrvnim tamošnjim ovčarom, i na taj način dobili smo dobro poreklo naših štenadi. Sve više je dobrih nemačkih dugodlakih ovčara u Srbiji, pa čak i Nemci dolaze ovde da bi parili svoje pse ili ih kupovali i vodili u svoju zemlju”, izjavio je ovaj uzgajivač rasnih pasa.
Foto: RINA
Najveći broj njegovih pasa zavtrši u inostranstvu, a kupci stižu iz celog sveta.

“Pre četiri meseca kod nas je bio jedan Indijac koji je želeo da kupi ženku šampionku i nije žalio novac, bio je spreman da za nju da čak 15 hiljada evra, ali ja nisam pristao jer najbolji psi koji daju dobro potomstvo, prosto nemaju cenu”, rekao je Slobdan.

Cena štenadi kreće se od 200 do 500 evra u zavisnosti na koje tržište se prodaje, a odrasli psi se prodaju za nekoliko hiljada evra zavisno od njihovog porekla i uspeha na takmičenjima.
Foto: RINA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: