- Ljubimac -

Klepetan došao da pozdravi Malenu i uginuo

Priča ptičjeg Romea i Julije se nažalost privela kraju. Najpoznatija hrvatska roda Malena je ostala bez muža Klepetana, koji je uginuo.

Izvor: Vijesti
Podeli
Ilustracija/Foto: Ivankmit/depositphotos
Ilustracija/Foto: Ivankmit/depositphotos

Klepetan se u Brodski Varoš vratio još 18. marta, što je ranije nego inače, ali nije se vratio da ostane sa svojom Malenom preko leta, već da se pozdravi s njom.

Penzionisani domar Stjepan Vokić, koji već 30 godina brine o Malenoj, objasnio je da je njegov Klepo, kako ga je zvao, došao u gnezdo star i bolestan.

"Četvoro njih (ptića) je došlo kod majke na dasku i tri-četiri sata su tužno klepetali. Tada sam znao da je Klepo otišao da umre. Znate kako kažu da ptice umiru pevajući. Malena je othranila 66 malih, dosta je to za jednu majku. Jako sam vezan za nju. Ne idem ni na more, niti s prijateljima nikuda, uvek samo brinem oko nje. Pokušavam da nađem ribu da je prehranim, ali jako je teško jer je sve devastirano", ispričao je Vokić.

Stjepan je obišao okolinu tražeći Klepetana nakon što se on pozdravio s Malenom, ali nije uspeo da ga nađe. Tada mu je bilo jasno da je Klepetan uginuo, pišu “Vijesti“.

Priča o Malenoj i Klepetanu ranije je objavljena na poznatoj stranici The Dodo i oduševila hiljade ljudi širom sveta.

strana 1 od 12 idi na stranu