DNK kao dokaz: Džeb je u poslednjem trenutku izbegao smrtnu kaznu

Džeb, Belgijski ovčar iz Mičigena ipak je oslobođen smrte kazne, pošto je optužen da je ubio komšijskog psa.

Izvor: B92

Subota, 29.06.2019.

16:00

DNK kao dokaz: Džeb je u poslednjem trenutku izbegao smrtnu kaznu
Foto: depositphotos/cynoclub

Zahvaljujući DNK testu dokazano je da je nevin, ali pas se sada suočava sa bolnim posledicama.

Dvogodišnji pas - pomoćnik veterana Keneta Džoba optužen je za ubistvo psa svog komšije. Džebu je na sudu Sent Kleru u Mičigenu, dosuđena smrtna kazna, zbog čega je stavljen u pritvor u kome je proveo devet nedelja.

DNA evidence cleared Jeb, the service dog, in the death of Vlad, a dog next door. (A story about what genomics can do besides improve human health!) http://wapo.st/2fS3xBO

Posted by National Human Genome Research Institute on Wednesday, November 9, 2016
Sve je počelo u Avgustu 2016. godine, kad je Kristofer Sava pronašao svog pomeranca Vlada beživotnog u dvorištu sa Džeom koji stajao iznad tela. Porodica Džob je odbila da poveruje da je njihov pas mogao ovo da učini. Pored njega porodica ima još tri druga psa, sedam mačaka i nekoliko kokošaka sa kojima Džeb nikada nije imao problema, prenosi sajt I heart dogs.

Pošto je sud već presudio da je Džeb kriv, bez iakvih dokaza, porodica Džob je odlučno počela da traži dokaze koji će pokazati da je njih pas nevin. Zatražili su da se uzme DNK uzorak sa rana na Vladu i da se uporedi sa DNK uzorkom od Džeba. Iako ih je to koštalo nešto više od 400 dolara, rezultati su pokazali da je pas nevin i da nije ubio pomeranca.

Sad story all around: a pomeranian named Vlad is mauled to death; Jeb, a disabled vet's service dog is confiscated as...

Posted by Attorneys for Animals on Tuesday, November 1, 2016
Nakon što je vraćen svojoj kući porodica je primetila da se njihov pas - pomoćnik drastično promenio. Pored toga što je smršao sedam kilograma, postao je plašljiv. Porodica je bila znatiželjna da otkrije šta se dešavalo sa njihovim psom dok je bio u azilu, pa su se obratili sudu.

Iz azila su im rekli da je pas hranjen jednom dnevno i puštan van kaveza svakog dana na jedan sat, ali nisu otkrili zašto je postao plašljiv.

BELGIAN MALINOIS AVOIDS DEATH ROW WITH DNA TEST Jeb, a Belgian Malinois from Port Huron, Michigan, has been exonerated...

Posted by Pet Rescue Coalition on Friday, November 4, 2016

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: