I njima je vruće: Orangutani se rashlađuju vodom

Orangutani u bečkom zoološkom vrtu u Šenbrunu rashlađuju se kantama vode, jer je veći deo Evrope zahvatio vruć letnji talas.

Izvor: B92

Utorak, 25.06.2019.

13:48

I njima je vruće: Orangutani se rashlađuju vodom
Foto: Tanjug/Daniel Zupanc/Vienna Zoo via AP

Čuvari su Vladimiru, Solu i Moti dali mokre sunđere, creva za vodu i veliku kadu kako bi se zabavljali na današnjoj temperaturi od 32 stepena u glavnom gradu Austrije, preneo je AP.

Vlasti u susednoj Švajcarskoj podigli su upozorenje o toploti na drugi najviši nivo za područja duž južne i severne granice sa Italijom i Nemačkom, upozoravajući ljude da izbegavaju naporne aktivnosti i ostanu hidrirani.
Foto: Tanjug/Daniel Zupanc/Vienna Zoo via AP
Vatrogasci koriste helikoptere za borbu protiv požara u istočnoj nemačkoj državi Brandenburg, gde u poslednje vreme nije bilo kiše. Vrhunac toplotnog talasa, prouzrokovan toplim vazduhom koji dolazi sa severa Afrike, očekuje se krajem sedmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: