- Ljubimac -

Smrt je i kod njih trauma: Majka je satima kružila oko mrtvog mladunca VIDEO

Naučno je dokazano da su delfini veoma društveni i da pokazuju brigu za članove svoje porodice. Smrt jedinke predstavlja im svojevrsnu traumu. Tugovanje i opraštanje s uginulim članom zabeleženo je kod delfina, a traje zavisno od snage veze između jedinki.

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Foto: tomh1000/Depositphotos.com
Foto: tomh1000/Depositphotos.com

Video koji je rastužio ceo svet snimio je Majkl Kekkarti. Vozio je kanu kada je ugledao delfina i manje telo koje je plutalo kraj njega. Najpre je pomislio da se radi o plenu, ali je veoma brzo shvatio da je u pitanju majka koja oplakuje telo svog mladunčeta.

Snimio je ceo prizor i rekao da ga je to što je videlo veoma potreslo. Međutim, na sreću, ženka nije bila sama, prenosi Index..

"Došli su da je "uteše" i drugi delfini iz tog jata, a jedan je s njom ostao svo vreme. Najgore je bilo to što je mali delfin stradao zbog nepažnje čoveka. U moru sam ceo svoj život, dobro znam kako izgleda rana nastala propelerom", napisao je MekKarti.

Dodao je da su vozači često nepažljivi u dubinama jer misle da su delfini prebrzi da bi došlo do sudara s propelerima. Ovaj video pogledalo je više od 70.000 ljudi i svi su se saglasili da s jednim - majka je majka, bez obzira na vrstu, a svaki gubitak deteta užasno je potresan.

strana 1 od 18 idi na stranu