Stepski soko ponovo na slobodi

Stručnjaci Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode Vojvodine, posle destomesečnog lečenja i rehabilitacije u Prihvatilištu ZOO vrta "Palić", pustili su u prirodu, u selu Lebine kod Paraćina, stepskog sokola.

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2019.

11:52

Stepski soko ponovo na slobodi
Ilustracija/Foto: Getty/Mark Metcalfe / Staff

Soko je pronađen na ovom području 17. jula prošle godine iscrpljen, a inače prstenovan je u Austriji. Soko je posle skidanja kožne maske sa očiju veselo je poletao u prirodu pred stručnjacima Zavoda, aktivistima Društva za zaštitu i proučavaje ptica i novinarima.

Ptica je u prirodu vraćena juče, na mestu, gde je pronadjena, a o tome je obaveštena Ambasada Austrije u Srbiji i Inspektorat za zaštitu životne sredine u Srbiji.

Kada je pronadjen soko je imao svega 750 grama, bio je iscrpljen, gladan i dehidriran, rekli su staručnjaci Zavoda, i istakli da se ptica uspešno oporavila i sposobna je da se sama brine o sebi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: