Terali ga da igra dok nije uginuo: Ljudska okrutnost izašla na videlo

Strani mediji su ranije ove godine pisali o bebi - slonu, koja je dobila nadimak „Dumbo“. Sirota životinja je bila prisiljena da igra za turiste u Tajlandu.

Izvor: B92

Subota, 18.05.2019.

13:10

Terali ga da igra dok nije uginuo: Ljudska okrutnost izašla na videlo
Ilustracija, Foto: Simoneemanphotography / Depositphotos

Dobrotvorno udruženje „Moving Animals“ je delilo snimke i fotografije „Dumba“ koji je bio prisiljen da pleše na „rave“ i da „svira“ muzičke instrumente, u zoološkom vrtu u Pukhetu.

Udruženje je napravilo peticiju da se slon spasi i smesti u obližnje sklonište za životinje. Peticija je brzo prikupila više od 200.000 potpisa.

Nažalost, bilo je prekasno

Iz „Moving Animals“ objavljuju da su noge nesretne životinje toliko oslabile od „plesanja“, da su postale užasno krhke i kosti su jednostavno popucale, a nedelju dana kasnije, „Dumbo“ je preminuo.

Suosnivačica udruženja Amy Jones, kaže: „Ovo je tragičan i užasan kraj Dumbovog srceparajućeg i kratkog života. Njegovo mršavo telo bilo je dokaz da mu nije dobro, da je patio od pothranjenosti i iscrpljenosti. I opet, zoološki nije napravio ništa, dok nije primio međunarodne kritike“, kaže Jones.

„Pod njihovom brigom, ova beba slon je slomila obe zadnje noge, a zoološki to nije ni shvatio tri dana. Ne mogu ni zamisliti koliko je Dumbo patio tokom tog perioda. Činjenica da je Dumbo uginuo pod tzv. 'brigom' zoološkog, dokazuje koliko su životinje u zatočeništvu zanemarene.“, dodaje Jones.

Veterinar koji je pregledao slonića, za Phuket News kaže da je životinja bila povrežena usled „strašne nesreće“ pošto su njegove „prednje noge zapele u blatu, a zadnjim se držao na zemlji“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: