Slonovi kleknuli u slavu novog tajlandskog kralja FOTO

Jedanaest slonova obojenih u belo, zajedno sa svojim jahačima, kleknulo je ispred kapija palate u Bangoku kako bi odali počast novokrunusanom tajlandskom kralju Mahi Vadžiralongkornu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.05.2019.

16:00

Slonovi kleknuli u slavu novog tajlandskog kralja FOTO
Foto: Tanjug / AP Photo/Rapeephat Sitichailapa

Slonovi i jahači nosili su ukrase i odoru kraljevski žute boje na ceremoniji, koja je usledila dan nakon proslave tokom koje se hiljade Tajlanđana okupilo kako bi videli kralja i njegovu porodicu, koji su im mahali sa balkona.

Jahači su otpevali i kraljevsku himnu, dok su slonovi, koji su pristigli iz različitih delova zemlje, pozirali za fotografisanje na kraju ceremonije.

Tajlanđani smatraju bele slonove svetim simbolom kraljevske moći, a ta životinja nalazila se i na zastavi zemlje do 1917. godine.
Foto: Tanjug / AP Photo/Rapeephat Sitichailapa
Slonovi, međutim, nisu u potpunosti beli i ponekad se oboje kako bi izgledali svetlije, navodi AP.

Tajlandski kralj Maha Vadžiralongkorn (66) krunisan je 4. maja na svečanoj ceremoniji, posle više od dve godine od kako je preuzeo presto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: