Bavarske krave "pobedile" na sudu

Zvona na grlima krava nastaviće da zvone na jednoj bavarskoj farmi, uprkos dugogodišnjem negodovanju i tužbama komšija, presudio je sud u Minhenu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 14.04.2019.

10:00

Bavarske krave
Foto: paulgrecaud/Deposipthotos.com

Ovo je najnovija vest za bračni par iz Holkirhena koji je prvu tužbu podneo pre pet godina. Ipak, planiraju ponovo da se žale. Oni tvrde da ne mogu da spavaju od krava koje žive na farmi Regine Kiler.

Istaknuta političarka ove regije Ilsa Egner kaže da su krave sa zvonima oko vrata, deo seoskog načina života.

Tokom suđenja njihov advokat je pustio snimak buke koje dolazi sa farme, čija jačina iznosi 70 decibela, ali je sud ovaj dokaz odbacio, preneo je BBC.

Par je bio nezadovoljan nagodbom sa Reginom Kiler iz 2015. godine, da krave budu udaljene najmanje 20 metara od komšijske imovine.

Kiler kaže za Zidojče Cajtung da su krave sa zvonima "stvar tradicije" i da "ako se ovako nastavi, to će biti kraj Bavarske".

Kiler i njeni advokati kažu da zvona na kravama služe da se životinja lakše pronađe, ukoliko pobegne. Inače, tokom zime krave su u štalama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: