Tviteraši u potrazi za Asanžovom ljubimicom: Gde je "Maca iz ambasade"?

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž danas je izbačen iz ambasade Ekvadora u Londonu, u kojoj je proveo prethodnih šest godina, od kada mu je ta zemlja odobrila azil.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.04.2019.

15:16

Default images

Kako se vest o njegovom hapšenju širila medijima i duštvenim mrežama, korisnici Tvitera su počeli da postavljaju pitnje kakva će sada biti sudbinja Asanžove mačke ljubimice, koje je sa njim živela u ambasadi.

"Maca iz ambasade", kako je bila poznata, je izgleda, najverovatnije, još odavno prestala to da bude.

Mačka je, kako još jesenas pisao italijanski list Republika, poklonjena kada je njen vlasnik procenio da je za njegovu ljubimicu "izolacija postala nepodnošljiva".
On je, takođe, poželeo da maca ima zdraviji život od onoga u zatočeništvu, pa je zato odlučio da je pokloni.

Džulijan Asanž je, tokom boravka u ambasadi, relativno često na Instagramu objavljivao slike sa svojom ljubmicom, na profilu koji je za nju i otvoren. On je odlučio da maci podari slobodu, nakon što su mu se iz ambasade, u oktobru prošle godine, požalili na higijeske uslove u kojima živi i drži mačku, i zatražili da češće čisti za njom i održava njenu higijenu, pisao je tada Biznis insajder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: