Mačka se ipak "obogatila, pa otišla i korak dalje"

Kolekcija odeće i modnih dodataka #RIPDaddy posvećena je nedavno preminulom dizajneru, a sve što se zaradi od nove linije biće donirano skloništu za napuštene životinje u Kaliforniji.

Izvor: B92, 24sata.hr

Četvrtak, 21.03.2019.

17:18

Default images

Iako mačka preminulog modnog dizajnera Karla Lagerfilda najverovatnije ipak neće naslediti ništa od velike svote novca svog preminulog vlasnika, ipak je "izdala" novu kolekciju #RIPDaddy posvećenu poznatom dizajneru. Sve što se zaradi od nove kolekcije biće donirano skloništu za napuštene životinje u Kaliforniji.

Ceo asortiman odeće i modnih dodataka ilustrovlirala je Monika Smajli, koja je sama izradila logotip dnevnika Choupette. Logo čini mačka Choupette sa crnim šalom i sa Karlovom zaštitnom kragnom oko vrata i velikim tamnim naočarima. Naime, pokojni Karl od javnosti nikad nije skrivao koliko voli svoju ljubimicu Choupette i rado je s njom pozirao, iako je oduvek bio veći ljubitelj pasa.

"Ovo je sad moja maca. Neću ti je više nikad vratiti", rekao je Lagerfild davne 2011. godine dobrom prijatelju Baptistu Giabiconiju koji mu je na neko vreme poverio na čuvanje.

"Mi komuniciramo samo pogledima. Da mi zakoni to dopuštaju, oženio bih se za nju. Preterujemo sa maženjem i četkanjem. Ima nekoliko ličnih sluškinja. Nikad nije sama kad me nema. Čak i kad spava, neko je uvek u blizini. Ona je kao šik dama", rekao je jednom prilikom Karl.
View this post on Instagram

Dear Dahhhlings, Following the recent loss of Daddy, I went into mourning. While this has been a heartbreaking time, you've flooded my DM's with love and support. Reading each message, I found my voice again, inspiring me to put my best paw forward with the commemorative #RIPDaddy collection. A portion of the proceeds from select items will be donated to the @hwac. I chose this private non-profit organization because of their 40-year commitment to people helping animals and animals helping people. Located on 12 acres in Rancho Santa Fe, California, their nationally recognized Center provides a variety of services that benefit the community through educational and therapeutic programs for people, and humane care and adoption for animals. Together, we will persevere. I ask that all humans show their support by shopping the collection using my bio link. Then, wear & socially share the RIP Daddy collection, tagging moi and using the hashtag #RIPDaddy. With Love, Choupette's Diary

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) on

Zato nije nimalo čudno što je posle njegove smrti, upravo ona postala prvi kandidat za nasleđivanje njegovog bogatstva. Procenjeno je da bi u njene šape moglo otići više od tri milijarde dolara, ali izgleda da njegova ljubimica ipak neće postati toliko bogata.

Choupette je popularna i na društvenim mrežama pa tako ima i svoj profil na Instagramu na kome je trenutno prati više od 303.000 ljudi, dok broj njenih obožavatelja svakog dana sve više raste.

Modni dizajner Karl Lagerfeld umro je 19. februara u 86. godini posle duge i teške borbe sa rakom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: