Zatvorenici u Zrenjaninu pomažu napuštenim psima

Azil za napuštene pse napravljen je u Sremskoj Mitrovici unutar zatvorskog kompleksa i grupi zatvorenika dodeljeno je staranje o njima. Dvanaest zatvorenika pomaže da se objekti u kojima psi žive čiste, hrane ih, šetaju ih i obučavaju. Ova priča vodi u još jedan zatvor, ovog puta u Zrenjaninu.

Izvor: B92

Sreda, 28.11.2018.

11:05

Zatvorenici u Zrenjaninu pomažu napuštenim psima
Foto: Thinkstock

"Moja kućica - moja slobodica" je slogan ove akcije, koja je pokrenuta baš u Okružnom zatvoru u ovom gradu, piše Petface.

"Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da pokrećemo jednu divnu akciju, koju ćemo realizovati zajedno sa Okružnim zatvorom u Zrenjaninu. Naime, pokušaćemo da se pomognemo uzajamno. Štićenici OKZ u Zrenjaninu pomoći će našim štićenicima i praviti kućicice za napuštene pse i mačke, kao i kućice i hranilice za ptice. Mi ćemo se potruditi da njih utoplimo, tako što ćemo skupiti mušku odeću i obuću, u znak zahvalnosti štićenicima OKZ u Zrenjaninu", rekla je za Petface Aleksandra Radojčić.

Ona je pozvala sve da podrže akciju tako što će donirati obuću i odeću koja je višak.

"Sigurno svako ima nešto od garderobe što mu je malo ili veliko, tesno ili široko. Centar za sakupljanje garderobe je u kafiću "Vinyl Basic cafe", koji se nalazi na adresi Kralja Petra I 4 u Zrenjaninu i radi svakog dana 8-12h. Zahvaljujući samostalnoj građevinskoj radnji "MV RAZVOJ", koja se jedina odazvala i pomogla, obezbeđen je materijal za pravljenje kućica i hranilica. Dobro se dobrima vraća", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: