- Ljubimac -

Koja sve mesta u Beogradu su "pet friendly"? VIDEO

Vlasnici kućnih ljubimaca će od decembra moći da u opštine, šalter-sale, uslužne centre i pisarnice uđu sa svojim kućnim ljubimcem. Ekipa emisije 150 minuta TV Prva rešila je da proveri kako to funkcioniše u praksi.

Izvor: B92
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Tom odlukom bi trebalo da bude omogućeno da Grad Beograd i gradske opštine mogu da donesu odluke kojima se dozvoljava da se prostorije namenjene radu sa građanima mogu uvoditi manji psi, ukoliko nisu opasni, imaju povodac, vakcinisani su protiv besnila i obeleženi u skladu sa zakonom, kao i mačke ukoliko su u transporteru.

To, međutim, još nije moguće, štaviše - izričito je zabranjeno.

Načelnica opštinske uprave Olivera Višnjić kaže da će uvođenje kućnih ljubimaca u pomenute objekte biti dozvoljeno kada odluka zvanično bude doneta, ali pod određenim pravilima.

"Ovih dana se očekuje sednica Skupštine grada na čijem dnevnom redu je predlog odluke kojom bi trebalo da bude dozvoljeno. Kada odluka bude doneta, mi ćemo postupiti po njoj", kaže ona.

U Beogradu, ipak, postoje mesta koja su i sada "pet friendly", a gde sve možete da uvedete svoje ljubimce pogledajte u prilogu TV Prva.

Ljubimac

Zatvorenici u Zrenjaninu pomažu napuštenim psima

Azil za napuštene pse napravljen je u Sremskoj Mitrovici unutar zatvorskog kompleksa i grupi zatvorenika dodeljeno je staranje o njima. Dvanaest zatvorenika pomaže da se objekti u kojima psi žive čiste, hrane ih, šetaju ih i obučavaju. Ova priča vodi u još jedan zatvor, ovog puta u Zrenjaninu.

Ljubimac petak 30.11. 10:50 Komentara: 10
strana 1 od 39 idi na stranu