Onesvestio se nekoliko puta: Mačak spasao porodicu sigurne smrti

Mister Bu, sedmogodišnji mačak iz Sinsinatija, koji nikad ne mjauče, upravo to je neprestano radio u utorak ujutro, čime je probudio svoje vlasnike.

Izvor: Telegram.hr

Subota, 19.05.2018.

20:25

Onesvestio se nekoliko puta: Mačak spasao porodicu sigurne smrti
Foto: Thinkstock / ilustracija

Ipostavilo se da se kuća, dok su svi spavali, ispunila ugljen-monoksidom, gasom koji je do sada bezbroj puta širom sveta otrovao cele porodice na spavanju jer je potpuno neprimetan - bez boje, mirisa i ukusa.

Mačak se kretao kroz hodnik, gubio ravnotežu i neprestano mjaukao, kao da je pokušavao da dozove celu porodicu.

"Onesvestio se nekoliko puta pokušavajući da nas probudi. To je zaista neverovatno jer nikad ranije nije mjaukao. Kao da je čekao čitav život da uradi tu herojsku stvar", rekla je njegova vlasnica Keckes, koja se, kada je pošla za njim, takođe onesvestila.

Nju su otac i brat izneli napolje, a kasnije je spasena i njena majka koja je sa sobom ponela mačka. Druga porodična mačka takođe je pokušavala da pomogne, ali Mister Buu. Kada se onesvestio - pokušala je da ga probudi.

Kasnija istraga pokazala je da je u pitanju bilo curenje gasnog bojlera u podrumu, piše Telegram.

Vatrogasci, koji su došli na lice mesta, bili su vrlo srećni što su svi dobro, ali su porodici savetovali da u budućnosti ipak nabave detektor za ugljen-monoksid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: