I Kuršumlija ima svog Hačika: Priča koja slama srce

Koliko može biti velika ljubav psa prema čoveku pokazuje priča iz kuršumlijskog kraja. Pre godinu dana pas mešanac je na autobuskoj stanici u selu Vlahinja ispratio svog vlasnika. On je u međuvremenu umro, a pas ga još čeka na mestu gde je ostavljen.

Izvor: B92

Utorak, 27.03.2018.

13:00

I Kuršumlija ima svog Hačika: Priča koja slama srce
foto: screenshot

Sedi pored puta i ispraća vozila. Sunce, kiša, snegovi i mraz on je uvek na istom mestu da ne propusti neko vozilo.
foto: screenshot
“On čeka gazdu koji je otišao pre izvesnog vremena, pre možda godinu, godinu i po dana za Beograd i nije se vratio“, kaže za O2 TV Miroslav Ilić, meštanin Kuršumlije.
foto: screenshot
Njegov vlasnik iz obližnjeg sela se razboleo pas ga je ispratio do stanice, gde su se rastali. Nažalost, njegov vlasnik se neće vratiti jer je preminuo u Beogradu, ali kako to objasniti psu koji je i dalje neizmerno veran i čeka?
foto: screenshot
Ne postoji vozilo koje nije ispratio pogledom, a pojedini meštani ga redovno obilaze i hrane.
foto: screenshot
Pojedini su pokušali da ga udome, ali on se uvek vraća na ovo mesto. Neko zastane i poigra se sa njim, ali njegovog vlasnika niko ne može da zameni i njegovu postojanost u čekanju.
foto: screenshot
Stoga je dobio svoju kućicu i namerava do kraja života da čeka. A možda je i počeo da shvata jer su mu stalno suze u očima...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: