- Ljubimac -

Zašto niko ne želi crne pse?

Fred Levi je 44-godišnji fotograf iz Amerike koji je odlučio da pokrene "Black Dog Projekat" iza koga stoji inicijativa za podizanje svesti o udomljavanju crnih pasa.

Izvor: index.hr
Podeli

Brojni ljubitelji životinja koji se bave udomljavanjem znaju da je za crnog psa mnogo teže pronaći dom nego za pse ostalih boja.

Razlog nije potpuno jasan, ali se nagađa da je za stereotip koji se neformalno naziva "sindrom crnog psa" možda kriva činjenica da crne životinje u filmovima i knjigama obično simbolizuju nesreću.

"Ponekad su crni psi ljudima strašniji. To je vrlo, vrlo nepravedno. Mala žuta čivava može vas ugristi brže od velikog crnog psa", istakao je Houp Henkok, izvršni direktor Prevencije okrutnosti nad životinjama iz Severne Karoline za ABC News.

"Mislim da će ovaj projekt biti dobar grafički izazov pa svako ima dobru priču. Želim da podsetim ljude koji tragaju za savršenim psom da i crni psi imaju predivne karaktere", rekao je fotograf Levi za "Huffington Post".

Vlasnike svojih modela pronalazi putem društvenih mreža. Kako ističe, "radi se o neverovatnom putovanju" koje će, nada se, biti pretočeno u knjigu.

strana 1 od 50 idi na stranu