- Ljubimac -

Životinjsko carstvo malog Mateje (VIDEO)

Iako današnji osnovci veći deo svog slobodnog vremena provode za kompjuterom na društvenim mrežama ili igrajući igrice, to nije slučaj i sa jednim Matejom Bogdanovićem iz sela Krivelj, kraj Bora.

Izvor: B92
Podeli

Ovaj neobični dvanaesogodišnjak brine o svojim ljubimcima, koji nisu ni psi ni mačke. Mateja naime čuva živinu, među kojom se izdvajaju i neke retke vrste koje se ne sreću često u seoskim dvorištima.

Mateja Bogdanović iz sela Krivelj kod Bora gotovo sve slobodno vreme provodi sa svojim neobičnim ljubimcima.

Za razliku od svojih vršnjaka, ovaj dvanestogodišnjak, cim dođe iz škole, umesto da sedne za kompjuter ili ode na fudbal, ulazi u zadnje dvorište kako bi se pozabavio i namirio svoju živinu.

Iako ima samo dvanaest godina Mateja stalno proširuje znanja o svojim ljubimcija i to iz stručnih knjiga i preko interneta. A koliko je ozbiljan u nameri da jednog dana postane ekspert u ovoj oblasti govori i to da nije otišao sa razredom na poslednju ekskurziju.

Od svih svojih neobičnih ljubimaca Mateja najviše kaže voli guske.

Mateja kaže, da je od malena zavoleo svoje neobične ljubimce, kao i da mu je strast prema ovim pernatim bićima probudila jos jednu, novu ljubav, a to je vajanje o oblikovanje figurica njegovih mezimaca od najrazličitijih materijala.

strana 1 od 50 idi na stranu