O Miti, Aleksi i ljubavi...

Za sve koji se brinu da li maca i beba mogu zajedno – evo jedne divne priče na tu temu!

Izvor: LEPETIT.RS

Četvrtak, 05.09.2013.

10:49

Default images

Priča o mačoru Miti se prvo pojavila na Fejsbuk stranici felinološkog društva Le PETit. Kratka ali efektna storija je izazvala veoma veliko interesovanje, mnoštvo povoljnih komentara, a zatim se munjevito proširila na stranicama ljubitelja mačaka. Za samo jedan dan, mačor Mita je zabeležio na desetine hiljada pregleda, „lajkova“ i „šerova“. Priča govori o poznatoj dilemi sa kojom se susreću svi vlasnici ljubimaca, budući roditelji.

Piše Valentina - vlasnica izuzetnog mačora Mite, a od nedavno i srećna mama...

„Bilo je prvo nas dvoje i poželeli smo bebu, ali je beba mislila da treba još malo da sačekamo. I čekali smo... Nismo gubili nadu, ali bilo je i teških dana. Jednog takvog, desila se prava mala čarolija!
Aleksa i Mita; Foto: Valentina i Miloš
Mala, krznena loptica se našla pred nama... ostavljena i sama. Bilo je to tigrasto mačence koje još nije znalo ni da mjaukne. Uzeli smo ga, poneli kući i u kolima, na semaforu, dali mu ime Mita. Naš Mita! Mita je bio borac, borac za život - mala krznena loptica od svega 200 grama, ali sa srcem lava.

Dani su prolazili dok smo ga smeštenog na dlan hranili špricem. Mita je rastao kao i naša ljubav prema toj ružičastoj njuškici. I danas se sećam koliko sam bila ponosna kada je sam počeo da pije mleko i pamtim da smo se topili od ljubavi kada se jedne noći prvi put sam popeo na krevet i sklupčan zaspao.

Mita nam je izrastao u divnog, pametnog i lepog mačora!

I kako to obično biva, onda kada se tome najmanje nadate, čudo se desi samo od sebe - na testu su se pojavile dve crtice. Radost u srcima, našim i naše okoline. A onda, kao grom iz vedra neba, pitanja sa svih strana: "...a šta ćete sada sa Mitom?"
Aleksa i Mita; Foto: Valentina i Miloš
„Kako mislite - šta ćemo?“

„Pa dolazi beba, ne možete zadržati mačku!“

Naravno da smo zadržali Mitu! Uostalom, kada vam se rađa drugo dete, sigurno nećete prvo da izbacite na ulicu. I uvek me je izluđivalo kada neko kaže da se ne može upoređivati ta ljubav... greška velika u startu... sve je to LJUBAV! Neretko smo se susretali sa prećutnim osudama. Kako je rastao moj stomak rasle su i njihove predrasude - rodiću dete gluvo, slepo, sa tri glave, a tek one mačije dlake.... ma, uzas jedan. Nasuprot svemu tome, četvrtog marta se rodio Aleksa, potpuno zdrava i savršeno lepa beba!

Sada nas je četvoro, a stan nam je ispunjen ljubavlju. Kada Aleksa zaplače, Mita prvi dotrči do njega i nezno mu njuška stopalca. Ljubav je to!!! Raduje me što će naše dete rasti uz macu, od malena upoznati tu divnu ljubav prema životinjama i, nadam se, porasti u dobrog i plemenitog čoveka!“

Sve o toksoplazmi, objašnjeno od strane stručnjaka

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: