Nemački ovčar - hrabar, aktivan i odmeren

Njemački ovčar je naočito i snažno stvorenje, a poznat je kao vodeći svetski čuvar, policijski, vojni i spasilački pas i pas tragač.

Izvor: Izvor: mojljubimac.hr

Ponedeljak, 22.07.2013.

10:31

Default images

Nemački ovčar je hitar, živahan, odan i vrlo inteligentan pas. Poslušan je i vrlo brzo uči. Lako ga je trenirati zbog svoje izrazito visoke inteligencije. Aktivan je, pun energije, hrabar, pouzdan i nezavisan.

Neki Nemački ovčari znaju da budu distancirani i ozbiljni, a neki dominantni i oštri. Međutim, ovo su vrlo sposobni psi koji žele da udovolje svom vlasniku. Ipak, više će odgovarati vlasnicima koji imaju pomalo iskustva s psima. Potrebno mu je osigurati stalnu psihičku i fizičku stimulaciju, redovno vežbanje, šetnje i istrčavanje. Nemačkog ovčara nikako ne treba zanemarivati i izolovati.

Poznat je po tome što je dobar s decom, iako treba imati na umu i njegovu veličinu kada je u blizini manje dece. Rana socijalizacija je važna ukoliko imate i druge ljubimce, jer je sklon jurenju malih životinja i zna da bude agresivan i dominantan prema drugim psima istog pola. Neki Nemački ovčari puno cvile, pa vam to može zadavati malo problema. Ono što ga svakako krasi je njegov zaštitnički karakter i odlike izvrsnog psa čuvara. Neće se povući ako oseti da su oni koje voli u opasnosti.

Okruženje i nega
Ako dovoljno vremena provodi napolju, u šetnjama i aktivnosti, Nemački ovčar može da živi bez problema u stanu, ali idealno bi bilo da imate dvorište u kojem bi svakodnevno mogao da trči.

Održavanje nije komplikovani, ali da bi se očuvao zdrav i lep izgled dlake, bilo bi dobro da ga svakodnevno iščešljavate i uklonite otpalu dlaku. Umereno se linja tookom cele godine, a pojačano u sezoni linjanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: