- Ljubav -

Kakvi muškarci ženama pružaju najvatrenije orgazme?

Ženski orgazam uvek je bio komplikovana tema i mnogi muškarci još uvek nisu u mogućnosti da ga shvate u potpunosti.

Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

U časopisu Socioaffective Neuroscience & Psychology naučnici su nedavno objavili, kako duhoviti, kreativni i emocionalno topli muškarci najuspešniji u dovođenju partnerki do orgazma.

Istraživanje je sprovedeno među 103 slobodne žene između 20 i 69 godina starosti koje su popunjavale anketu o svojoj seksualnoj prošlosti. Cilj ispitivanja bio je da se otkrije kakvi muškarci pružaju ženama najviše užitka.

„Partneri koji su ženama priuštili jake orgazme ocenjeni su kao duhoviti, kreativniji, topliji, verniji i boljeg mirisa od partnera koji su im priuštili slabe orgazme, a takođe su uložili i veći trud u izazivanju orgazma“, piše u radu.

Tim je naglasio da postoje neka ograničenja u njihovom istraživanju, uključujući i poteškoće u analiziranju koje karakteristike najviše doprinose ženskom orgazmu.

Ipak, poruka je da smisao za humor i topao karakter sigurno ne mogu naškoditi ni u krevetu.

Izvor: Novosti.rs

Ljubav

Naučnici tvrde: Preboleti raskid je isto kao skinuti se sa droge

Oni koji neutešno pate zbog propale ljubavi možda za to imaju biološki razlog. Novo istraživanje mozga sugeriše da je prevladavanje ljubavnog bola slično borbi sa zavisnošću, piše Livescience. Studija je jedna od prvih koja istražuje mozak osoba koje su nedavno doživele ljubavni brodolom i imaju problema kako s time da se pomire.

Ljubav ponedeljak 15.01. 08:56 Komentara: 13

Da, muškarci više vole plavuše, ali...

Ako se može suditi prema novim rezultatima studije Univerziteta Augsburg u Minesoti, muškarci zaista više vole plavuše smatrajući ih mlađim i zdravijim od ostalih žena. A tu su i stereotipi, pa tako veruju da lakše mogu da ostvare seksualnu vezu sa plavušom.

Ljubav četvrtak 4.01. 08:15 Komentara: 22
strana 1 od 86 idi na stranu