Veze i odnosi

Kako pronaći životnog partnera pomoću matematike

Iako zvuči poprilično nestvarno, pojedinačne jednačine i grafikoni mogu voditi vaš ljubavni život, a u jednom od svojih radova matematičarka Hana Fraj pokazala je čime se ona rukovodi za pronalazak idealnog partnera.

Nedelja, 03.09.2017.

17:00

Izvor: Radiosarajevo.ba, B92

Kako pronaći životnog partnera pomoću matematike
Foto: Thinkstock

Podeli:

Naime, krećući s pretpostavkom da su u ljubavi dugoročne odluke riskantne, vrlo je teško odrediti ko je idealan partner s kojim biste jednog dana mogli uploviti u bračne vode, prenosi portal Ted.com.

Da biste ga pronašli potrebno je odrediti fini balans između strpljenja tokom čekanja prave osobe i prepoznavanja prilike da se "smirite". Svi drugi spadaju u zonu paradoksa poželjnog neženje ili udavače.

"Ako ste odlučili da nikada ne stanete na ludi kamen, možete nabrojati sve svoje partnere u životu i oceniti ih u smislu kakvi bi bili da su postali vaš životni izbor. Takva lista deluje prilično besmisleno, ali da ste je napravili ranije olakšala bi vam izbor životnog partnera. Veliko pitanje je kako odabrati najbolju osobu s vaše imaginarne liste, a da ne znate šta vas čeka", navodi Fraj.

Nakon primera koji je dala, Fraj je ponudila svoja tri matematička saveta za ljubav i obrazložila ih kroz istraživanja njenih kolega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare